I et samarbejde mellem Frederikshavn Kommune og DBU Jylland fik de mange børn en aktiv skoledag i Kvissel-Ravnshøj IF. Målet var at sætte fokus på bevægelse, sundhed, fællesskab og det gode børneliv.
Motion og træning har dokumenteret gavnlig effekt på både fysiske, mentale og sociale færdigheder hos mennesker med demens. Motionsfodboldtilbuddet FC Demens er givende, inkluderende og social træning.
En velfungerende fodboldklub har stor indflydelse på, om folk flytter til en landsby. Formand for Landdistrikternes fællesråd, Steffen Damsgaard, ser tendenser til begyndende modurbanisering og en stigning i folk, der flytter fra større byer og bosætter sig i de mindre.
En fodboldklub gør ofte en forskel, der rækker langt ud over spillet på banen. Ikke mindst i et mindre lokalsamfund, hvor foreningerne og de frivillige er med til at skabe sammenhængskraft og værdi for alle. Derfor bør vi sammen kæmpe for at holde liv i de små landsbyklubber, skriver DBU Jyllands formand i denne kommentar.
Hjørring Kommune, DBU og DBU Jylland indgik i foråret 2022 en velfærdsalliance, der skal bidrage til børn og unges trivsel via sunde fodboldmiljøer og -fællesskaber.
I Stavtrup IF i Aarhus Kommune har særlige indsatser, der er resultat af velfærdsalliancen mellem kommunen, DBU og DBU Jylland, givet flere pigespillere til klubben på flere årgange. Og klubben har ikke selv betalt en krone.
Et forslag fra EU-kommissionen om at begrænse mikroplast i naturen kan muligvis resultere i et totalforbud mod brugen af gummigranulat på kunstgræsbaner. Den uafklarede situation rejser lige nu en lang række spørgsmål.