Serie 3: Pimpong svinger taktstokken

- Ham den swort? Han er nå’ed af en spasmager. Æ sår’n en kedelig jen. Sådan beskriver et par af tilskuerne en tidligere ghanesisk VM-spiller, som siden foråret har været spillende træner i en lille jysk Serie 3-klub.



Razak Pimpong er blevet spillende træner i Møldrup-Tostrup IF. Foto: Martin Weibel


For otte år siden løb Razak Pimpong på banen mod Italien under verdensmesterskaberne i Tyskland.

Nu er den karismatiske ghaneser blevet spillende cheftræner i en lille Serie 3-klub på den jyske hede.

Helt præcist er det Møldrup-Tostrup IF fra Serie 3, som har fået har fået fingre i den karismatiske, tidligere topspiller, som tidligere i sin karriere bl.a. har bombet for FC Midtjylland, FC København, Viborg og Ghana. Og så sent som sidste efterår var ’Pim’, som han bliver kaldt, spillende assistenttræner i Ringkøbing IF fra 2. division.

Kvantespring til Serie 3

Det siger sig selv. Niveauet i Serie 3 er ikke helt det samme som i Superligaen. Alligevel er der fællesnævnere, påpeger Razak Pimpong.

- Helt basalt handler fodbold om at have det sjovt. Uanset niveauet. Men det er klart, at det hele lige er lidt sjovere, når man vinder sine fodboldkampe, så det er det, vi går efter, siger den 173 centimeter høje spillende træner, som dog har måttet æde et par kameler undervejs.

- At se spillerne gå rundt med en cigarret under opvarmningen og sparke på mål inden de er varme, det oplevede jeg ikke på højere niveau. Selvfølgelig spiller vi for sjovt på det her niveau, men vi skal også huske at have respekt for hinanden og for dem, som kommer og ser os spiller, siger Razak Pimpong, som ikke er i tvivl om, hvad det bedste er ved at være i en breddefodboldklub.

- Det er fællesskabet og sammenholdet. Det betyder rigtig meget, siger han.

Heldige danske fodboldspillere

Razak Pimpong er vokset op i Ghana, hvor han også har fået sin fodboldopdragelse, og ifølge ham, er der en verden til forskel på breddefodbold i det afrikanske land og Danmark.

- I Ghana handler fodbold meget mere om overlevelse. Man spiller for sit liv, og man er meget mere fokuseret på, om man kan tjene penge på det, hvilket også betyder, at der slet ikke er det samme frivillige foreningsliv. Der skal smør på brødet, sådan er det bare, siger han.

- Faciliteterne er også vidt forskellige. Sådan nogle gode baner, som vi spiller på i Serie 3, er det kun klubberne i den bedste række i Ghana, som kommer i nærheden af.

Afrikansk rykind i Møldrup

Razak Pimpong er ikke den eneste dygtige afrikaner, som har valgt at spille fodbold i Møldrup-Tostrup IF mellem Hobro og Viborg.

Også den dygtige 26-årige dribler Chris Muomaife, som tidligere har spillet for Viborg F.F. og 28-årige Poul Obifule, som har spillet 14 landskampe for Nigeria, har deres holdkort liggende i den lille klub. Og det er ikke kun de fodboldmæssige kvaliteter, som gør de tre afrikaneres indtog i klubben til en succes.

Det fortæller kampfordeler, Tommy Brøndum, som har en finger med i det meste, at det, der sker i klubbens fodboldafdeling.

- Jeg synes, det er skønt, at de her fyre kommer ind i klubben og i den grad falder til. Det giver lidt ekstra kolorit, at de kommer fra en helt anden kultur, og jeg synes, at vores unge spillere har taget rigtig flot imod dem, lyder det.

- I starten var de måske lidt hurtige til at køre hjem efter en træning eller kamp, men nu har de fundet ud af, at det faktisk er rigtig hyggeligt at blive hængende lidt længere. Det er fedt at opleve, siger Tommy Brøndum.

Dem skal de spille imod

Her kan du se Møldrup-Tostrup IF’s Serie 3-pulje.

Læs hele artiklen


Du kan læse hele artiklen om Razak Pimpong i august-nummeret af Jysk Fodbold

Log ind