Undersøgelse: Jyske fodboldspillere har stor klubfølelse

De jyske fodboldspillere føler sig i høj grad knyttet til både deres hold og den klub de spiller i. Det viser en undersøgelse fra DBU Jylland.



Både holdet og klubben spiller en stor rolle hos de jyske fodboldspillere. Foto: Fodboldbilleder.dk
Mens mange fans af professionelle fodboldklubber efterlyser loyalitet hos deres spillere, så må det se noget anderledes ud på lægterne i de jyske breddefodboldklubber.

En spillerundersøgelse lavet af DBU Jylland med flere end 1000 svar viser således, at ikke færre end 84,7 procent af de jyske fodboldspillere føler sig tæt knyttet til den klub de spiller i.

Endnu mere signifikant er tallene, når til det kommer til følelsen af tilknytning til det specifikke hold man spiller på. Her angiver 95,1 procent, eller 19 ud af 20 jyske fodboldspillere, således, at de føler sig stærkt knyttet til deres hold.

Samme klubfølelse i hele Jylland

Hvis man skulle have en fordom om, at der størst tilknytning til klubben i visse dele af Jylland, bliver den gjort til skamme af tallene.

Hos de østjyske, syd- og sønderjyske og nordjyske fodboldspillere er der nemlig præcis lige stor tilknytning til klubben, mens de midt- og vestjyske fodboldspilleres klubtilknytning ligger marginalt under.

Billedet går igen, når man sammenligner ungdomsspillerne med seniorspillerne. Mens 82,4 procent af ungdomsspillerne vurderer, at deres tilknytning til holdet er høj eller meget høj, er tallet er 84,6 procent for seniorspillernes vedkommende.

Et bevis på fællesskab


Formanden for DBU Jylland, Bent Clausen, er opmuntret over de klare tal. Især ét af punkterne kommer bag på ham.

- Jeg er positivt overrasket over, hvor meget klubben betyder for alle dem, som løber rundt ude på grønsværen. Det er altså ikke kun de 14, som skal med til kamp, som er i den enkelte spillers bevidsthed, siger Bent Clausen.

- Jeg synes, at de her tal er et synligt bevis på, hvad det er, fodbold kan. Det er et bevis på, at fodbold, forening og fællesskab går hånd i hånd, og der er et klart ”vi” ude i fodboldklubberne, siger han.

- Modsat hvad nogen mener, så er dét at være en del af et fællesskab ikke noget, som er passé. Det beviser tallene med al tydelighed. Det er godt nyt – både når man ser det fra et sundheds- og fastholdelsesperspektiv, lyder vurderingen fra DBU Jyllands formand.

Læs også

DR-artikel: Danskerne mødes i fodboldklubben


Log ind