Nu skal mor og far selv sætte holdet

I en lille lokal fodboldklub i Nordjylland skal forældrene i fællesskab stå at sætte hold og styre begivenhederne under kamp. Trænerne har nemlig smidt håndklædet i ringen, da de er trætte af at høre på de utilfredse forældre.


Trænerne har fået nok, så nu skal mor og far selv sætte holdet. Foto: Henrik Bjerregrav.


”Hvorfor spiller min søn venstre back?”. ”Hvorfor starter min datter ude – hun er jo klart bedst!”.

I en lille nordjysk fodboldklub har trænerne fået nok af de mange utilfredse forældre, så nu har de taget konsekvensen og bedt forældrene selv stå for kampene hele forårssæsonen.

Forældrene skal så i fællesskab selv udtage holdet, sætte holdet og løbende motivere spillerne under kampene i de næste par måneder.

Flere trøjer med nummer 10

Det er forældrene i alle børne- og ungdomsårgange, som pludselig skal svinge taktstokken i klubben. Så det er et ganske gennemgribende tiltag klubben står overfor. Tiltaget får fuld opbakning fra klubbens finskfødte formand, Finn Dompapp.

- Forældrene er aldrig tilfredse, så nu får de selv lov til at klare strabadserne, lyder det kontante svar på gebrokkent dansk.

Forældrene er noget betænkelige ved tiltaget, og de er allerede stødt på de første par bump på vejen, afslører formanden.

- Faktisk har vi allerede været nødt til at bestille en masse nye trøjer med nummer 10, da alle forældrene ser deres barn som en lille Messi. Men det er fint, vi hæver bare kontingentet, lyder det grinende fra Finn Dompapp.

Syv angribere fra start

Gregers Fernando er far til to drenge i klubben på henholdsvis U10- og U14-holdene. Han bakker ikke op om klubbens fremgangsmåde, da han har indset, hvor meget arbejde det kræver at styre fodboldhold.

- Det er jo et kæmpe arbejde at være træner for to hold. Der kommer jo et hav af beskeder på sms og Facebook med dumme spørgsmål og afbud. Og derudover vil de andre forældre også have, at deres barn skal være angriber. Men jeg giver mig ikke, for min Lennart er den bedste angriber. Derfor stiller vi med syv angribere i første kamp, siger den engagerede far og tilføjer, at det er en 8-mandskamp.

- Ellers skulle der være styr på det meste. Ja, bortset fra at vi mangler at få trøjerne med nummer 10. Men jeg har taget 10’eren med hjem, så den får Lennart på til kampen, siger Gregers Fernando.

Helvede brød løs

Klubbens U12 Piger spillede i går træningskamp mod lokalrivalerne fra FC Ranslirpa. Blandt de mange ”trænere” på sidelinjen var Emilies mor, Geerd Stensgaard. Hun oplevede desværre, at de mange forældre ikke kunne håndtere kampen.

- For mange kokke fordærver maden, må jeg sige. Der blev råbt adskillelige forskellige instruktioner til pigerne, som blot blev forvirrede og kede af det. Faktisk græd Emilie undervejs i kampen, fordi hun ikke vidste, hvad hun skulle stille op, siger Geerd Stensgaard efter kampen.

Kampens knudepunkt kom midtvejs i anden halvleg, hvor temperamentet hos de i forvejen ophidsede forældre eskalerede.

- Vi fik et straffespark, og så brød helvede løs. Alle ville have deres datter til at sparke, så det blev et stort skænderi, som faktisk endte med regulært slagsmål, hvor en mor fik revet store totter af sit hår. Det endte med, at dommeren omstødte dommen til et målspark. Det var ekstremt pinligt, siger Geerd Stensgaard og fortæller, at kampen kort efter blev afbrudt, da en far kastede med kegler efter dommeren.

Både Gregers Fernando og Geerd Stensgaard er meget enige om én ting.

- Vi glæder os til at få vores trænere igen, lyder det samstemmende fra de to hårdt prøvede forældre.

Log ind