Trænerkursus i Mejdal skal bidrage til integration

Det seneste år har Mejdal-Halgård tilbudt fodbold for et hold fra det lokale asylcenter i Holstebro. Nu involverer de flygtningene yderligere i dansk foreningsliv via et DBU C1-trænerkursus.



Filosofien i Mejdal-Halgård er, at et trænerkursus kan give indblik i foreningslivet og dermed bidrage til integrationen i lokalområdet. Foto: DBU Jylland

Da DBU’s C1-trænerkursus forleden blev afholdt i Mejdal-Halgård, var det med en gruppe kursister med en noget anderledes baggrund end sædvanligt. Ud af de 23 deltagere var der nemlig fem beboere og en ansat med syrisk baggrund fra Asylcenter Holstebro ikke langt derfra. Desuden kom fire af deltagerne fra Ranum Asylcenter.

Mejdal-Halgård Fodbold har det seneste år samarbejdet med asylcenteret i Holstebro ved at tilbyde en gruppe mænd træning og kampe i Asylligaen og på klubbens egne serie- og oldboyshold.

- Vi er den klub, der ligger tættest på, så det var meget nærliggende at gøre et eller andet. Mejdal-Halgård er en bydel, hvor der ikke er ret mange almennyttige boliger og lignende, så vi har et overskud at øse af. De kan sagtens komme og være med, og det opleves meget positivt at have dem her, fortæller Jesper Ejstrup fra Mejdal-Halgård Fodbold, som også selv deltog på trænerkurset. 

Trænerkursus skal klæde på til foreningslivet
Nu har samarbejdet så ført til, at spillerne er blevet tilbudt at komme på trænerkursus. 

- Kurset er lavet for at klæde dem fodboldfagligt på og lære dem om basale danske klubværdier og tilgangen til, hvordan vi træner fodbold i Danmark – for eksempel pædagogikken i det. Det handler dybest set om kulturforståelse, forklarer Jesper Ejstrup, som har trænet asylspillerne det seneste år. 

- Hvis de har lyst, sluser vi dem ind omkring nogle hold som assistenttrænere, men det kommer an på hvor længe, de er i lokalområdet. Det er desværre svært at forudsige, hvad der sker for dem – i morgen kan en sag være afgjort, og nogle kan være sendt hjem. Forhåbentligt har de fået noget godt med i bagagen herfra, lyder håbet fra Mejdal-ildsjælen. 

Asylansøgere er en gevinst for foreninger
Jacob Tind, der er DBU-instruktør på kurset i Mejdal-Halgård ser stort potentiale i at involvere flygtninge i fodboldklubber.

- En af tankerne bag kurset er at få integreret flygtninge i det danske foreningsliv, så det var rigtig godt, at der både var kursister fra asylcenteret og fra foreningen, siger han og fortsætter: 

- Det er jo en kæmpe gevinst for foreninger, hvis de kan få ekstra frivillige. Og asylansøgerne er en kæmpe ressource, som faktisk ikke kræver særlig meget arbejde at få integreret i foreningen, fordi fodbold er universelt. De vil gerne og har højst sandsynligt selv spillet eller trænet i det land, de kommer fra. De mangler bare at få foden inden for i foreningslivet. 

Se også
DBU C1-træner

Log ind