Dommercamp førte til 1. division

Mikkel Redder tog dommerkort på DBU’s dommercamp i 2008 og dømte sin første fodboldkamp som 15-årig. I dag passer han fløjten i landets næstbedste herreliga. Vil du gå i Mikkels fodspor? – så tilmeld dig sommerferiens dommerskoler for 15-20-årige her.



Mikkel Redder rykkede op i 1. division som bare 22-årig og er i dag med sine 24 år stadig den yngste dommer på det niveau. Foto: Lars Pauli

Det, der skulle være en sjov og anderledes sommerferieaktivitet tilbage i 2008, viste sig at blive definerende for 24-årige Mikkel Redder.

Som 14-årig deltog han på DBU’s dommercamp sammen med et par kammerater fra Nørresundby FB. Det blev begyndelsen på hans dommergerning, der siden tog fart og foreløbigt har ført ham til at dømme kampe i 1. division – som den yngste på det niveau.

- Det er fedt at komme så langt med det, der startede som et fritidsjob. Fodbold er mit liv, og jeg har altid været en anførertype og gerne villet styre tingene og bestemme, så det virkede meget naturligt at blive dommer og få erfaring med at lede og fordele tingene, siger Mikkel Redder. 

Oplevelser og udvikling
Dommercampen, der afholdes hvert år i skolernes sommerferien, er en unik mulighed for at tage dommerkort på bare en uge. Den henvender sig til unge fra 15 til 20 år, og der er masser af tid til fodbold og sociale arrangementer imellem undervisningen. 

- Det var skide hyggeligt, og det sociale var virkelig i højsædet på campen. Det giver bånd og fællesskaber for livet – jeg snakker stadig med flere fra dengang, jeg var på camp, fortæller den unge dommer.

- Man får en oplevelse og samtidig udbygget sine lederegenskaber. Det er helt vildt, hvad det at være dommer giver af kompetencer, man kan bruge i hverdagen. Det er noget, du ikke kan læse i en bog – man skal ud på banen og stå i det. Og så giver det også et eller andet at være del af foreningslivet og hjælpe til, lyder det fra Mikkel Redder.

Respekten for dommeren betyder alt
Den fodboldpassionerede nordjyde startede som så mange andre med selv at spille fodbold, men han er glad for at være gået dommervejen. 

- Hvis jeg fik valget i dag mellem at være spiller eller dommer på topniveau, så ville jeg helst være dommer. Den respekt, der er omkring dommergerningen fra alle aktører før, under og efter en kamp, er helt unik. Det er det, der gør, at jeg gør det gang på gang. Der er selvfølgelig en masse følelser, der spiller ind under kampen, men bagefter er der respekt om ens person, lyder det afsluttende fra Mikkel Redder. 


Er dommergerningen noget for dig?
Når det inden længe er tid til at lukke skolebøgerne i og gå på sommerferie, skal du måske overveje, om en lejrskole med andre fodboldinteresserede unge kunne være noget for dig. 

DBU udbyder dommercamp i Storvorde ved Aalborg, og du kan også tage på dommerskole med andre unge i Taastrup.

Praktiske oplysninger
Dommercamp i Storvorde:
  • Foregår fra mandag den 30. juli til fredag den 3. august 
  • Pris: 2.400 kr. – de fleste klubber betaler tilmeldingsgebyret, så spørg din klub, om de betaler for din deltagelse
  • Der tilbydes overnatning – evt. allerede fra søndag aften
  • Læs mere her
  • Tilmed

Fodbolddommerskole i Taastrup:
  • Foregår fra mandag den 30. juli til fredag den 3. august
  • Pris: 1.990 kr. – de fleste klubber betaler tilmeldingsgebyret, så spørg din klub, om de betaler for din deltagelse
  • Ikke mulighed for overnatning
  • Læs mere her
  • Tilmeld

Log ind