Idrætsforeningen og det sorte guld
En idrætsforening, en tankstation og 120.000 kroner. Sådan lyder opskriften på økonomisk succes i Sindal IF. hvor man har fundet sin helt egen måde at tjene et stort beløb til klubben.
Hver eneste dag sørger Elsebeth Poulsen, Kurt Rasmussen og 15 andre frivillige fra Sindal IF for, at tankstationen er vedligeholdt. yder den bedste service til kunderne og har de billigste benzinpriser. For det kræver aftalen med F24, der er en del af OB's kæde af ubemandede automatanlæg.
- Det kører helt af sig selv. Vi har hver især ansvaret for en dag og bytter indbyrdes. I de fleste tilfælde kan vi klare udfordringerne selv, og ellers kontakter vi F24. Men fordi vi er lige i nærheden, kan vi rykke hurtigere ud end en reparatør, der kommer langvejs fra, fortæller Kurt Rasmussen på rungende vendelbomål til gratis-magasinet Jysk Fodbold.
Føles som egen butik
Elsebeth og Kurt gør begge en dyd ud af at klare arbejdet tilfredsstillende. Faktisk mener de, at den holdning er fællesnævneren for alle 17 frivillige. For der er hverken tale om en sur pligt eller et urimeligt krav. Det er lysten, der driver værket, og derfor passes F24 i Sindal, som var den de frivilliges egen tankstation.
Der er en nøje planlagt vagtplan for alle frivillige i F24-gruppen. Den indeholder fuldt besatte vagter og kontaktoplysninger på alle afløsere.
Det var ellers idrætsforeningens eneste bekymring ved samarbejdet: At der ikke var frivillige nok. Den blev dog aldrig til virkelighed, for det var hverken svært at rekruttere eller fastholde hjælpere.
- Der kom hurtigt styr på vagtplanen også i dagtimerne. Nok fordi de frivillige så mulighederne for klubben frem for begrænsningerne for sig selv. Vi har løbende udskiftning, men folk hænger altså ved, forklarer Elsebeth Poulsen og tilføjer:
- Det er også hyggeligt at være med og være en del af foreningslivet, selvom man er blevet lidt ældre, siger hun med smil i stemmen og henviser til sine 69 somre.
Sikker økonomisk indsprøjtning
I næsten otte år har samarbejdet fungeret gnidningsfrit, og det ser ikke ud til at ophøre foreløbigt, for både tankstation, idrætsforening og frivillige trives.
Netop garantien ved det månedlige beløb gør en stor forskel for budgettet i hele foreningen og dens fem afdelinger. Det forklarer bestyrelsesformand i Sindal IF, Luise Nielsen, da vi fanger hende via telefon.
- Det er et kæmpe privilegium, at vi tjener de penge. Det er en sikker indtægt, som skaber ro i økonomien og skåner vores afdelinger for at diskutere, hvem der skal skabe overskud til hovedforeningen, så de i stedet kan fokusere på det sportslige, lyder det i røret.
Pengene er med til at dække driftsudgifter til klubhus og hal. At metoden er mere alternativ, er for formanden et positivt tegn på, at de frivilliges engagement i Sindal IF er ud over det sædvanlige. Hun roser samarbejdet til skyerne og takker Elsebeth Poulsen og Kurt Rasmussen for at gå forrest.
Pengene kommer med sikkerhed hvert år i modsætning til penge fra andre arrangementer, hvor det er uvist, om der er overskud. Elsebeth Poulsen
Klubber er kreative for at skaffe penge
I marts-udgaven af magasinet Jysk Fodbold kan du få inspiration til en masse økonomisk givtige aktiviteter for klubben. Der er f.eks. klubber, der arrangerer traktortræk, der stiller hjælpere til alverdens arrangementer, der sælger stadionnavnet og naturligvis en stribe, der arrangerer egne fodboldstævner, cups, løb, cykelløb og meget andet.
Læs hele magasinet gratis lige her
Vi præsenterer også en stor klub-undersøgelse foretaget af DBU Jylland, der kortlægger en række økonomiske fakta omkring de jyske klubber. Over 270 klubber deltog i undersøgelsen i januar/februar.
*Undersøgelsen blev udarbejdet ultimo januar og primo februar, altså før coronavirussen har vendt op og ned på hele Danmark og foreningslivet. |