MIN MENING:

Af DBU Jyllands formand, Bent Clausen

Corona-situationen har ikke har bremset udviklingen af IT-værktøjer til de danske fodboldklubber. Tværtimod er det et redskab, som klubberne og vi gør endnu mere brug af end nogensinde før. Der er vist ingen tvivl om, at IT og fodbold hænger godt sammen, for så ledere og trænere kan bruge mindre tid på administrativt arbejde og mere tid på og omkring fodboldbanerne.

To af mange nye funktioner til DBU's IT Klubpakke er en infoskærms-funktion samt automatisk bogføring i den digitale klubpakke.

Med funktionen infoskærm får klubbens webmaster via Klub-CMS nye skyts til at sprede vigtige informationer om f.eks. træningstider, kampe og møder ud til medlemmer, forældre og gæster i klubben. Det kræver blot en skærm med internetadgang, så kan medlemmer og besøgende se, hvor de skal spille og klæde om.

Der er også kommet nye værktøjer til klubbens kasserer, som har fået en digital assistent, der helt automatisk klarer bogføringen hver nat, når der ruller kontingentbetalinger i klubkassen.

Kontingentindkrævning bliver meget lettere
Ca. 500 danske fodboldklubber tilbyder online betaling via KlubOffice. Her kan man nu vinke farvel til det manuelle tastearbejde i forhold til betalinger til klubkassen. KlubOffice klarer i stedet bogføringen om natten, helt automatisk – og giver besked med en e-mail, når arbejdet er udført.

Automatisk bogføring betyder eksempelvis også, at de medlemmer, der har været bagud med kontingentet, automatisk får slettet en eventuel spærring fra holdkortene, lige så snart der er betalt. Det er en stor hjælp for ikke alene kassereren, men også for trænerne, der i sidste ende skal udtage spillere til kamp.

Og senest tilbydes også digitale medlemskort, som samtidig kan benyttes som fordelskort, som åbner nye muligheder for samarbejde med lokale virksomheder, så den lokale cykelsmed, bank eller supermarked kan give gode tilbud til klubbens medlemmer.

Sammen med klubberne investerer vi i en fortsat udvikling af IT-værktøjer, fordi det letter de frivilliges arbejde, så de kan bruge med tid på og omkring fodboldbanerne. Det er en god investering i fremtiden. Bent Clausen, formand for DBU Jylland

Værktøjer og inspiration klar i en corona-tid
De smarte funktioner i IT Klubpakken kan i øvrigt også bruges som digitale hjælpemidler, når man som klub skal spille inden for myndighedernes corona-retningslinjer. Hvis corona-smitten rammer, er der f.eks. en hjælpende hånd til kontaktopsporing og hurtig kommunikation.

Under de lange nedlukningsperioder har vi også haft fokus på at hjælpe klubberne med at holde humøret oppe og medlemmerne aktive trods de svære vilkår. Mange klubber er heldigvis utrolig kreative og har holdt sine spillere i gang med brug af sociale medier, f.eks. Corona Challenge på Facebook, hjemmetræning via Snapchat eller som Sønderup/Suldrup IK’s seniorspillere, der deltog i Lockdown Champions League, som var med til at skabe sjov og selvtrænings-disciplin. På vores hjemmeside har vi samlet en del eksempler, som andre klubber kan blive inspireret af.

Som organisation har vi også udbudt forskellige selvtræningsprogrammer til spillerne, ligesom vi løbende gennemfører forskellige webinarer for klubberne – bl.a. om børnefodbold, bestyrelsesarbejde og IT-værktøjer.

Sammen med klubberne investerer vi i en fortsat udvikling af IT-værktøjer, fordi det letter de frivilliges arbejde, så de kan bruge med tid på og omkring fodboldbanerne. Det er en god investering i fremtiden.

Formandens Blog 2019