Ole O til tjeneste

Ole Olesen er et utrætteligt kraftværk, som i årtier har været med til at forme den velfungerende fodboldklub. Den mangeårige formand nyder en hverdag med foreningen som et naturligt omdrejningspunkt. Mød Mr. Sunds IF her.

Ole Olesen Ole Olesen i set rette element, nemlig fodboldklubben Sunds IF.


Hvor mange timer om ugen bruger du på Sunds IF?

- Det er umuligt for mig at gøre op, men jeg bruger ikke under to timer dagligt. Det er en livsstil for mig.

Hvorfor bruger du og har brugt så meget tid på at være frivillig i Sunds IF?
- Jeg stortrives med det. Helt egoistisk gør jeg det, fordi det giver mig værdi. Jeg har et presset lederjob, men det her giver mig energi og ekstra overskud. Det er mental hygiejne for mig. Jeg bliver stolt over at lykkes med både små og store projekter. Nogle går i fitness og får energi af det, jeg får det ved at være frivillig.

Hvornår er det ekstra fedt at være frivillig?
- Jeg har haft mange skønne oplevelser. Det er altid skønt at opleve projekter lykkes. Det giver mig en gennemsyret tilfredshed. Jeg var i et par år fodboldskoleleder på en af de desværre daværende mikrofodboldskoler. Det bliver ikke større end at høre børnene klukgrine. Og helt aktuelt så er vi en gruppe, der står for madlavning til vores ”Kun for mænd”-arrangementer for op i nærheden af 50 mænd hver torsdag i vinterhalvåret. Det er også fedt.

Hvornår er det godt gammeldags træls?
- Jeg har aldrig overvejet at stoppe, men jeg havde et år for 25 år siden, hvor jeg ikke kunne være en del af bestyrelsen. Jeg skal kunne stå inde for det, jeg laver. Og så er det jo ikke sjovt med trælse sager, dem har vi også haft. Med klubbens og min erfaring har vi haft styrke og robusthed til at stå igennem de ting.

Ole Olesen

- Har været frivillig i 44 år i Sunds IF.
- Startede som træner som 16-årig.
- Ordførende formand, formand i økonomi-udvalget og har været fodboldformand i mange år.
- Har desuden også siddet i diverse udvalg i DBU og DBU Jylland.
- Er kontorchef i Gældsstyrelsen
- Er netop fyldt 60 år. Festen blev naturligvis afholdt i Sunds IF.
- er gift med Jette og far til Lasse, Sanne, Simon og Anne Mette.
- Ole Olesen er æresmedlem i Sunds IF og har derudover modtaget en lang række hædersbevisninger for sin indsats, fx DBU Jyllands Sølvemblem, DBU Jyllands Hædersemblem, DBU’s Frivillighedspris og Årets Idrætsleder i Herning Kommune 2019.

"Jeg føler, jeg gør en forskel"

Jesper Jakholm har været med til at starte eFodbold op i Sunds IF. Han er ganske ny som frivillig, men kan allerede mærke, at han gør en positiv forskel for områdets unge.

Jesper Jakholm Jesper Jakholm har været med til at starte eFodbold op i Sunds IF.

Hvor mange timer om ugen bruger du på Sunds IF?
Vi træner i halvanden time to gange om ugen i klubben, så jeg er i gang i de tre timer ugentligt. Vi har spillere i alt fra U8-U16.

Hvordan kom du ind i det frivillige arbejde i Sunds IF?
Jeg er under jobafklaring på grund af en sygdom og savnede noget andet at lave og tænke på. Jeg spurgte børneudviklingstræneren, Mathias, om der var noget, jeg kunne hjælpe med. Jeg tænkte i første omgang som fx holdleder, men alle pladser var faktisk besatte. Jeg henvendte mig så igen, og han foreslog så, at jeg kunne være med til at starte e-fodbold op. Jeg var klar, på trods af jeg ingen erfaring har med det. Jeg er også påbegyndt et E1-kursus, som er en helt ny e-træneruddannelse.

Hvordan er det så at være frivillig?
Det er simpelthen så godt. For mig giver det værdi bare at komme ud og møde nogle mennesker. Jeg har mistet mit arbejde på grund af sygdommen, så jeg har savnet at møde nogle mennesker. Det giver mening for mig. Min kone er også med i det som sponsor i klubben, både for e-fodbold og græsfodbold.

Jesper Jakholm

- 45 år.
- E-fodboldtræner i Sunds IF.
- To sønner, William på 12 og Daniel på 10. De spiller begge fodbold og e-fodbold i Sunds IF.
- Gift med Marianne.
- Startede som frivillig i begyndelsen af 2022.

Hvornår er det ekstra fedt at være frivillig?
Nu her hvor vi har startet e-fodbolden op, der har vi mødt en masse opbakning fra forældre: ”Skidegodt, I har gjort det.”. Jeg har fået meget ros og anerkendelse, hvilket giver mig motivation til at fortsætte. Og det er jo ikke kun for dem, som i forvejen spiller fodbold. Jeg føler, at jeg er med til at gøre en forskel for de her unge mennesker.

Har du haft episoder, hvor du tænkte, at det her er for træls?
Nej. Overhovedet ikke. Man kommer længst med det frivillige. Det frivillige foreningsliv bliver jo også rost til skyerne i medierne. Det gør det jo af en grund. Klubberne kunne ikke eksistere uden de frivillige, og det gælder også i Sunds IF.

Frivillig med stort F

Jonna Würtz Thomsen er en meget tilfreds fodboldfrivillig. Hun kom lidt tilfældigt ind i rollen og er siden blevet helt vild med det. Og så har hun visse fordele, fordi hun er en kvinde.

Jonna Thomsen Jonna Würtz Thomsen kom lidt hovedkulds ind i trænergerning, men kom hurtigt til at elske det.


Hvor mange timer om ugen bruger du på Sunds IF?

Seks-syv timer i gennemsnit. Det er først og fremmest træning, kampe og koordinering. Udover det er der flere småting, og hvis du lægger alle de små timer sammen, så løber det jo op.

Hvordan kom du ind i det frivillige arbejde i Sunds IF?
Jeg blev fodboldtræner ved et tilfælde. De manglede en træner for vores datters hold, og jeg synes, det var ærgerligt, hvis ikke de skulle fortsætte. Jeg tilbød min hjælp, og haps, så sad jeg i fælden.

Hvorfor bruger du og har brugt så meget tid på at være frivillig i Sunds IF?
Jeg er frivillig med stort ”F”. Man får så meget igen. Bare det med at se deres udvikling, og se dem få de små sejre. Og følge dem fra de er helt små – og se dem udvikle sig. Og se dem have det sjovt og se deres sammenhold. Det er verdensklasse. Det bliver man glad af og kommer gerne til træning igen, også selvom det er regnvejr.

Jonna Würtz Thomsen

- 50 år
- Gift og tre børn
- Online account manager
- Har været frivillig i cirka syv år
- Træner for U15/U16 Piger

Hvad er det gode ved kvindelige trænere?
Der er en anden forståelse og en anden tilgang til især pigerne, som vi meget gerne vil fastholde. Piger er lidt mere forsigtige, hvor drenge bare klør på med selvtillid. Piger kan godt blive slået tilbage af småting, og det er de kvindelige trænere bedre til at opfange. Vi har en lidt blødere tilgang end mændene. Men det er altså lidt en mandeverden.

Hvornår er det godt gammeldags træls?
Det er svært at svare på. Jeg har en enkelt gang fået nogle sene afbud inden afgang til kamp. De var rimelige nok, men det var bare øv. Ellers kan jeg ikke sætte en finger på det. Det er ikke for at male et rosenrødt billede af det, men der er simpelthen også så mange gode og sjove stunder ved at være fodboldtræner.