Donation: To jyske klubber får 10.000 kroner til at hylde frivillige
SMIFF09 og Sædding-Guldager IF er de to heldige vindere af 10.000 kroner, som blev udloddet i en Facebook-konkurrence på DBU Jyllands side. Pengene er øremærket klubbernes frivillighedsstab, og de er doneret af DBU Jyllands tidligere direktør, Ove Lyhne.
På DBU Jyllands Facebook-side, Jysk Fodbold, har vi udloddet en gevinst på 2 X 10.000 kroner. Pengepræmien skulle gå til to klubber, der kunne redegøre for, hvordan de vil bruge pengene til at forsøde tilværelsen for de frivillige arbejdskræfter i fodboldklubben.
De to jyske klubber er nu udvalgt til at modtage 10.000 kroner hver. Donationen skal som sagt bruges på at forkæle klubbens frivillige.
Sædding-Guldager IF (SGI Fodbold) er en klub i rivende udvikling med masser af nye medlemmer, og dermed også en masse nye fodboldfrivillige. De kan nu se frem til en ryste-sammen-klubdag for frivillige medlemmer i alle afdelinger.
SMIFF09 har rykket teltpælene op og rykket adresse med alle de mange, mange opgaver, der medfølger for de frivillige, udover den normale og tidskrævende drift. De ihærdige frivillige her skal forkæles for deres yderligere indsatser for at få det hele til at falde på plads i nye lokaliteter.
Pengene er en donation fra tidligere direktør i DBU Jylland, Ove Lyhne, som i forbindelse med sit 25-års jubilæum (år 2020) ønskede sig mulighed for at hylde fodboldens fantastiske frivillige.
Klubdag er spot on
Det er altid glædeligt at høre om fodboldklubber, som oplever fremgang på medlemsfronten. Hvad der i samme åndedrag sjældent bliver fortalt er, at det også medfører ekstra arbejde og ikke mindst ekstra frivillige til at drive foreningen.
I Sædding-Guldager IF har de post-corona oplevet en markant medlemsfremgang, og har derfor også skullet rekruttere en lang stribe frivillige.
Med de 10.000 kroner vil de afvikle en klubdag for den sydvestjyske fodboldklubs frivillighær.
- Det er spot on med en klubdag for alle klubbens frivillige. Og flere frivillige er en nødvendighed for at kunne byde velkommen til flere spillere og medlemmer – og dernæst ikke mindst at fastholde disse. Derfor er tiltaget om en uforglemmelig klubdag en aktivitet, jeg gerne vil støtte med pengene, siger Ove Lyhne, der som nævnt er den glade giver i denne sammenhæng.
FAKTA: SGI Fodbolds indlæg
Her er, hvad Ditte Nørskov fra SGI Fodbold skrev som kommentar til Facebook-konkurrencen:
I SGI Fodbold oplever vi fremgang på medlemssiden.
Fra 2022 til 2023 er medlemstallet steget med næsten 200 medlemmer, så vi nu har mere end 600 spillere fra "små fødder" U5 til vores seniorer, og det allerbedste er, at medlemstallet nu også tæller en større andel af piger/damer end nogensinde før.
Hvis vi skulle være heldige at de 10.000 kommer vores vej, så skal de bruges på en klubdag for vores frivillige, der alle har en aktie i klubbens positive fremgang. Det kunne være en dag med fokus på fællesskabet for de frivillige i form af aktiviteter og socialt samvær på tværs af børne- ungdoms- og seniorafdeling.
Det kan kun blive en helt uforglemmelig dag, der ikke bare styrker fællesskabet blandt de frivillige og understøtter glæden ved at gøre en forskel, men til syvende og sidst også kommer alle vores medlemmer - og især vores børne og ungdomsspillere - til gode.
Arbejde først, så slukke tørst
I september begyndte et omfattende flytteprojekt for fodboldklubben SMIFF09. De har flyttet hele klubhuset og aktiviteterne fra Albæk og tre kilometer nordpå til Harridslev. Det har været et kæmpe arbejde først og fremmest med planlægningen af flytningen, men naturligvis også den fysiske nedpakning, flytning af alle tingene og det at få dem på plads i nye omgivelser.
De nye faciliteter er taget i brug, men arbejdet fortsætter. Ikke mindst skal de frivillige i gang med at bygge to 50 kvadratmeters bygninger i forbindelse med banerne.
Med 10.000 kroner vil de forkæle de hårdt prøvede frivillige for deres yderligere indsatser for at få det hele til at falde på plads.
- Det lyder som om, de i sandhed har fortjent at blive belønnet for indsatsen. Deres store projekt viser med al tydelighed, at med når man løfter i flok, så kan man flytte bjerge, siger Ove Lyhne, der er forhenværende direktør i DBU Jylland.
Ove Lyhne tilføjer, at han er meget begejstret for de mange forslag, der er kommet frem via Facebook-opslaget, og at det har samtidig været en vanskelig udvælgelsesproces.
FAKTA: SMIFF09’s indlæg
Her er, hvad Ulrik Lilholt fra SMIFF09 skrev som kommentar til Facebook-konkurrencen:
Som en anerkendelse til alle de frivillige i et lidt vildt år. Når man er en lille klub som vores skal alle stå sammen, når der sker store omvæltninger. I år har været sådan en et år.
Det over 60 år gamle klubhus skulle rives ned og det nye domicil og baner skulle flyttes til nye omgivelser i nabobyen 3 kilometer væk. Det har betydet uendelige møder med kommune, byggesagkyndige, fodboldudvalgsmøder (vi er 7 i udvalget) møder med planlægning af nedpakning af klubhus og mange flere ting. Alt sammen båret af frivillige kræfter. Samtidig med at fodbolden har rullet som den plejer. Med alt hvad der hører til af frivillige trænere/ledere, opdatering af bolde osv. I september kom så dagen hvor klubhuset skulle ryddes for minder, billeder pokaler, bænke og andet af værdi som skulle flyttes til de nye omgivelser.
Vores gamle cafeteria bestyrer på, nu 90 år, var startet i ugerne forinden med omhyggeligt at pakke pokaler, billeder og vimpler ned. Det har været en nem opgave i og med hun har været frivillig i over 50 år. Da dagen kom, var der heldigvis medlemmer der kom og hjalp til med at få tingene pakket ned. Lige fra spillere fra u 6 til klublegender. Det betød at nogle kunne køre på genbrugspladsen med en masse ting, mens andre fik sørget for at bolde, rekvisitter, måltavle, borde, stole og mange andre ting kom i container, så vi stille og roligt kan pakke det ud igen når vi får brug for det.
Det betød også Asta på 90 kunne holde en velfortjent pause og hun kunne sætte sig ned og få gaver og mad sammen med hendes nærmeste.
Vi er startet med at spille på vores nye baner, men Rom blev som bekendt ikke bygget på en dag og der er mange ting der stadig skal laves, og det er frivillige hænder der skal bære de opgaver. Bl.a. skal der bygges to nye 50 kvm bygninger ved de nye baner.
Vi kunne bruge de 10.000 til alle de frivillige på flere måder. Vi kunne bruge dem til fælles jakker med fælles logo. Vi afholder en klubdag til maj, og her kunne det se godt ud, hvis alle frivillige havde samme nye jakke på. Vi kunne bruge pengene til at sørge for gode forhold for de frivillige der kommer til at hjælpe med at bygge de nye klubhuse. Det kunne f.eks. være stadion platter, øl, vand m.m. Der er mange andre måder, vi kan og vil hylde vores hårdtarbejdende frivillige på, og vi håber at måtte komme i betragtning til at være en af de to klubber der modtager de 10000 kr.