MINDEORD:

Det er med sorg, at vi har modtaget beskeden om Svend Aage Bachs død.

Svend Aage Bach var gennem et langt liv en værdifuld og højt respekteret frivillig leder i Give Fremad, og han var som ildsjæl en inspiration for alle de mennesker, som gennem årene var i kontakt med ham i hans lange tid hos Give Fremad.

”Klubben har altid været en integreret del af mit liv. En del af mig. Og jeg tror også, det bare er en del af mig at være frivillig. Det giver så mange glæder”, udtalte Svend Aage Bach i et portræt, som DBU Jylland lavede af ham for nogle år siden.

Svend Aage Bach - der drev sin egen vognmandsforretning indtil 2004 - var formand for klubben i perioden fra 1959 til 1979. Herefter blev han formand for økonomiudvalget og varetog denne post frem til 1985.

Det var i begyndelsen af 1980’erne, at han første gang overtog posten som holdleder. Først for klubbens herresenior-andethold, og siden for førsteholdet.

Det blev en funktion, som han blev rigtig glad for, og som han blev ved med at påtage sig, også da han passerede sin 90 års fødselsdag – til stor glæde for klubbens spillere, som nød godt af hans disciplin, omhyggelighed og systematik. Men udbyttet var gensidigt, for samværet med spillerne gav Svend Aage Bach energi og glæde.

I 2019 blev Svend Aage hædret med DBU Jyllands Guldemblem for sit imponerede frivillige arbejde og sin betydning for foreningsfodbolden.

Og så knytter der sig i øvrigt det kuriosum til Svend Aage Bachs liv, at han formentlig er den eneste fodboldspiller i Give og omegn, der kan prale af at have spillet en landskamp.

Det skete i 1951, hvor han som soldat var udstationeret i Itzehoe i Tyskland. Her spillede han en landskamp på militærlandsholdet som højre innerwing mod Norge, som blev besejret 2-1.

Udover Guldemblemet var Svend Aage Bach også indehaver af en række andre priser og anerkendelser: DBU Jyllands Sølvemblem, DBU’s Sølvnål og DBU Jyllands Hædersemblem.

Æret være Svend Aage Bachs minde.

Bent Clausen
Formand
DBU Jylland