Udfordringerne kan være de samme, hvad enten klubben holder til i Gylling eller Aarhus.

Hvordan fastholder vi spillere? Hvordan skaffer vi flere frivillige? Hvor finder vi en træner til vores børnehold?

Men mulighederne for at løse disse udfordringer er vidt forskellige.

Når man kommer fra en klub i et lille landsbysamfund, hvor indbyggertallet og potentialet ikke er sammenligneligt med klubberne "inde fra byen", må man hente inspiration andre steder.

Derfor søsatte DBU Jyllands Region 3 tilbage i foråret et nyt netværk for klubber, som kommer fra de små landsbysamfund med under 1000 indbyggere.

Formålet med netværket er at skabe et forum, hvor klubberne har mulighed for at udveksle idéer og holdninger med andre klubber på samme størrelse.

Ikke de samme muligheder

Det kan være svært at spejle sig i klubber med 1000 medlemmer, når man som i Gylling B kæmper for overhovedet at kunne samle ti spillere til et børnehold.

- Netværket består af klubber, som vi kan sammenligne os med. Vi er en lille klub med få hold, og det samme gælder de andre deltagere i netværket. Vi har førhen været til møder, hvor der sidder repræsentanter fra klubber, der er meget større end os målt på antal medlemmer, og dem kan vi slet ikke spejle os i. Selvom vi kan sidde med de samme udfordringer, er potentialet i en lille klub som vores helt anderledes end en klub fra en by, som har mange flere indbyggere og et større opland. Vi har f.eks. måtte sammenlægge U8, U9 og U10 for at kunne stille et helt børnehold, siger fodboldformand i Gylling B, Rikke Kirckhoff Nielsen.

Næste møde finder sted i november

Tilbage i foråret mødtes en række mindre klubber i det østjyske for netop at drøfte udfordringer og tiltag.

1. november venter så andet møde i netværket, og selvom man ikke deltog på det første, er der stadig en masse god viden og inspiration at hente.

- Det er et godt forum at hente inspiration og få idéer med hjem til klubben. På sidste møde hørte vi blandt andet om gå-fodbold fra Givskud, og det er blot ét af mange spændende tiltag, som vi på sigt godt kunne se blive implementeret i Gylling B. Samtidig kan vi også dele vores udfordringer og frustrationer med hinanden. Det er befriende at tale med andre klubber, som har de samme forudsætninger som vores klub, fortæller Rikke Kirckhoff Nielsen.

Tilmelding og programmet for næste møde

Du kan læse mere om netværksmødet 1. november samt tilmelding nedenfor. Her finder du også programmet for næste møde.

PROGRAM
17.00 Velkommen
17.15

Rundvisning og præsentation af Givskud GUF

Fodboldformand Elin Weber Søbye præsenterer klubben, der blandt andet har stor succes med fodboldfitness og gå-fodbold.

18.00 Spisning
18.30

Værum GF - en forening med mere end 100 år på bagen

Mød klubben med en helt speciel klubånd. Med fodboldformand Hans Jørgen Larsen i spidsen har man aldrig været bange for at gå utraditionelle veje for at tiltrække og fastholde medlemmer og frivillige i klubben. Hans Jørgen vil fortælle om, hvordan de griber tingene an i Værum GF og deler ud af erfaringer og de gode idéer.

19.00

"Rundt om bordet" og erfaringsudveksling

Hvad er der sket siden sidste møde, og hvilken udfordring har været størst? Hver klub deler ud af gode historier og inspiration. Eventuelt.

20.30

Afrunding og tak for i aften

Fastsættelse af næste møde og evt. et kommende tema.

Praktiske informationer

Tid og sted: Onsdag den 1. november kl. 17.00-20.30 i Givskud GUF, Løveparkvej 2A, 7323 Give

Målgruppe: For klubber i små landsbysamfund med under 1000 indbyggere

Pris: Det er gratis at deltage

Spørgsmål?

Kontakt:

Steffen Pedersen Til Web
Områdechef i Region 3 Steffen Lynge Pedersen