Klubsamarbejde har kickstartet fodbold for piger
Fodbold for piger er populært i det djurslandske klubsamarbejde NV Djurs Piger. Faktisk i en sådan grad, at fodboldafdelingen er gået fra syv medlemmer til flere end 60 på ganske få år. Succesen kan tilskrives en gruppe lokale ildsjæle.
Fodbold for piger hitter på Djursland.
På bare fem år er klubsamarbejdet NV Djurs Piger gået fra en håndfuld spillere til nu at tælle over 60 medlemmer.
En af drivkræfterne bag er Susanne Salling, der tilbage i 2019 startede et fodboldhold for piger i Allingåbro sammen med Susan Ravn Jensen. Målet var at lave et rent pigehold for deres døtre og andre fodboldglade piger i området.
Og da en holdkammerat fra hendes eget hold i Ørsted manglede et fodboldtilbud til hendes datter, blev frøet sået til NV Djurs Piger.
- Selvom pigerne gerne må spille med på drengehold, fungerer det bare bedre, når de kan få lov at spille sammen på et rent pigehold. Det giver dem en smule mere tryghed, når de både træner og spiller kampe med hinanden. Derfor gik vi sammen om at lave det her klubsamarbejde mellem Allingåbro, Ørsted og Vivild, fortæller Susanne Salling.
NV Djurs Piger
- NV Djurs er en forkortelse for Nordvest Djurs
- Klubsamarbejdet består af Allingåbro, Ørsted og Vivild
- Det blev etableret i 2019
- I starten var de syv spillere - i dag tæller de over 60 medlemmer
De ældre spillere er i øvrigt rigtig gode forbilleder for de yngre, og de er gode til at tage sig af hinanden Susanne Salling, en af initiativtagerne bag NV Djurs Piger
Hvad er hemmeligheden bag den flotte fremgang?
- Jeg tror først og fremmest, at det handler om den gode atmosfære og sammenhold på tværs af holdene. Vi kan mærke, at det smitter af på pigerne, og de er gode til at trække hinanden og nye kammerater med til klubben. De er gode til at passe på hinanden og der er en god tone mellem spillerne både på og uden for banen.
- Vi afholder også fællestræning hver fredag, hvor alle holdene er samlet og varmer op sammen, hvorefter de bliver delt ud på de forskellige årgange. Og hvis der er nogle piger, som gerne vil udfordres endnu mere, får de lov at træne med årgangen over. De ældre spillere er i øvrigt rigtig gode forbilleder for de yngre, og de er gode til at tage sig af hinanden.
- Det har også den gode sideeffekt, at pigerne lærer hinanden at kende på tværs af de lokale skoler. Der er nemlig kun klassetrin op til 6. klasse i Allingåbro, Ørsted og Vivild, for herefter skal de til Auning i 7. klasse. Men fordi de kender hinanden og de andre årgange fra fodboldholdet, bliver den værste nervøsitet og spænding over at skulle starte i en ny klasse dermed fjernet, og det fornemmer jeg, at pigerne værdsætter, forklarer Susanne Salling.
Er det noget, andre klubber kan gøre og i så fald hvordan?
- Ja, er det korte svar. Man skal ikke være bange for at gå sammen som byer om at lave et fælles fodboldtilbud for piger. Jeg fornemmer dog også, at det netop fungerer hos os, fordi byerne og klubberne i samarbejdet har nogenlunde den samme størrelse. Jeg er ikke sikker på, at det havde fungeret lige så godt, hvis der var en klub, der var meget større end de andre.
- Og så tænker jeg også, at det er en god idé at involvere alle klubberne, så det ikke kun er én klub, der danner ramme for et samarbejde. Vi gør meget ud af at træne i de forskellige byer, selvom det selvfølgelig kan give lidt logistiske udfordringer, men i sidste ende er det godt givet ud, for det giver en sammenhængskræft klubberne imellem og en følelse af, at alle er en del af samarbejdet.
Både Alberte og Mathilde elsker at komme til træning og kamp, og det kan vi jo takke ildsjælene bag det her klubsamarbejde for Kent Kjærgaard, far til to spillere i NV Djurs Piger
Ildsjæle er nøglen til succes
Kent Kjærgaard er far til Alberte og Mathilde, der begge spiller i NV Djurs Piger. Han er slet ikke i tvivl om, at klubsamarbejdet har været afgørende for, at hans døtre har fundet fodboldglæden.
- Der er ingen tvivl om, at sammenlægningen har gjort det muligt for mine døtre at spille fodbold på et rent pigehold. Både Alberte og Mathilde elsker at komme til træning og kamp, og det kan vi jo takke ildsjælene bag det her klubsamarbejde for.
- De har fra starten kunnet se et potentiale i at starte et pigehold, og i dag er det jo vokset til mange hold. Sammenholdet blandt pigerne smitter også af blandt os forældre, for vi nyder i lige så høj grad at være en del af holdet og bakke op, når der er brug for det til både træning og kamp, fortæller Kent Kjærgaard.