Fodboldens frivillige gør en kæmpe forskel hver eneste dag.

Derfor har UEFA igen i år udpeget uge 39 som officiel græsrodsuge, og DBU Jylland bakker op om initiativet, bl.a. ved at fortælle historier om nogle af de mange tusinde frivillige, der yder en kæmpe indsats i de jyske fodboldklubber.

I denne uge kan du i den anledning på DBU Jyllands forskellige medier derfor bl.a. finde:

- Konkurrencer hvor de jyske fodboldklubber kan vinde VIP-fodboldbilletter til Bundesligaen og fodboldbolde og overtræksveste fra UEFA.

- Historien om Pernille Stampe Kjeldsen fra Snejbjerg SG&I. Hun er frivillig-koordinator, hvilket betyder, at hun gør en stor indsats for at gøre det attraktivt at være frivillig i sin klub.

- Inspiration og tips til hvordan man kan hylde de frivillige i sin fodboldklub. Vi har med stor hjælp fra frivillig-koordinator, Lise Ankersø fra Esbjerg IF 92 samlet 11 konkrete ideer til, hvordan man kan skabe synlighed om de frivillige og gøre noget særligt for dem i uge 39.

- Fortællingen om en Serie 5-træner, som finder glæde og mening med at bruge meget af sin fritid på fodbold på absolut bredde-niveau.

Fundamentet i foreningslivet

Derudover arbejder vi på flere tiltag, som skal sætte fokus på frivillighedens store betydning.

”Faktum er, at frivilligheden og de frivillige er fundamentet i det danske foreningsliv. Uden frivillige er der ingen forening, og dermed heller ingen fodbold”, siger Claus Dall, formand for DBU Jyllands frivillighedsudvalg og fortsætter:

”Det er med andre ord afgørende, at der skabes et godt klubmiljø både for medlemmerne og de frivillige. Et godt klubmiljø, der bygger på sunde demokratiske værdier, rummelighed og ligeværd. Et sted hvor der er brug for alle og plads til alle. Vi har naturligvis fokus på frivilligheden hver eneste dag i DBU Jylland, da det er et helt afgørende element for vores medlemsklubber, men i denne uge gør vi lidt ekstra ud af at synliggøre de frivilliges store værdi”, tilføjer Claus Dall.

Følg os her på hjemmesiden, på Facebook og på Youtube.

Og hvis du har en historie om frivillighed, breddefodbold og foreningsliv, som du synes, at vi skal fortælle, er du altid meget velkommen til at give os et tip.