Sport og pengespil hænger naturligt sammen, og det betyder, at eliteatleter typisk færdes i en spillekultur. Det er derfor vigtigt, at vi skaber rammerne for en sund spillekultur i vores elitesportsmiljøer.
Ukontrolleret pengespil kan have store konsekvenser – både for personen og for sporten. Ukontrolleret pengespil har konsekvenser på det personlige plan, for den sportslige udvikling og for holdets udvikling og præstation, og det kan være en glidebane i forhold til matchfixing.
Derfor har DBU sammen med Team Danmark, DIF, DHF, Badminton Danmark, Dansk Bordtennis Union, Danmarks Ishockey Union, Dansk Tennis Forbund, Dansk Atletik Forbund og ADD udviklet og vedtaget spillepolitik med retningslinjer for sund spilleadfærd i elitesport.
For at sikre udbredelse formidles spillepolitikken til Landstrænergruppen og landsholdskoordinatorer. Den formidles til alle licensklubberne på både herre og kvindesiden og alle alderstrin. Ligesom det gøres til en del af relevante træneruddannelser. Derudover indskærper DBU eksplicit i tilsigelse til landsholdsspillerne under 18 år, at de ikke må spille pengespil. Og generelt opfordrer DBU alle fodboldens parter til at gøre sig bekendt med politikken og implementere den.
Se spillepolitiken HER
Læs mere om ludomani og elitesport på www.spiltilstregen.dk
Find gode råd og værktøjer til trænere, spillere, sportschefer og forældre på www.sportogpengespil.dk/